MKB

33

Uw boekhouding is de basis van ons werk. Om de juiste beslissingen te nemen binnen uw organisatie, is het van groot belang hoe uw bedrijf ervoor staat, welke marges u moet hanteren en welke fiscale mogelijkheden u als ondernemer heeft. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Detailhandel

Verkopen is een vak apart. Als detaillist is uw doel een tevreden klant. Al uw aandacht zal dan ook uitgaan naar het op de juiste wijze aanbieden van uw product. Logisch dat de administratie van uw bedrijf niet op de eerste plek staat. Toch is het, om de juiste beslissingen te kunnen nemen binnen uw organisatie, van groot belang dat uw weet hoe uw bedrijf ervoor staat, welke marges u moet hanteren en welke fiscale mogelijkheden u als ondernemer heeft. Dankzij onze ervaring in de detailhandel, kunnen wij u helpen bij het overzichtelijk bijhouden van uw kasadministratie. Tevens dragen wij zorg voor het verwerken van uw cijfers tot een overzichtelijk geheel en nemen wij u met het indienen van de BTW-aangiftes heel wat werk uit handen, zodat u zich kunt concentreren op dat waar u goed in bent.

Horeca

Ook in de horeca staan de ontwikkelingen niet stil. Bestellingen binnenhalen via internet is bijvoorbeeld sterk in opmars. Deze en andere ontwikkelingen vragen van u als ondernemer aanpassingsvermogen. Door onze ervaring in de horecabranche zijn wij op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en kunnen u adviseren over dergelijke zaken en u helpen bij de administratieve verwerking. Als ondernemer in de horeca heeft u vaak te maken met sterk wisselende opbrengsten. De horeca kent pieken en dalen. Dit betekent automatisch voor u dat u extreem drukke en minder drukke periodes hebt. Wellicht huurt u oproepkrachten in om deze pieken op te kunnen vangen.

Zzp

De laatste jaren is de ZZP (Zelfstandigen Zonder Personeel)-tak sterk in opmars. In de praktijk betekent deze vorm van ondernemerschap vaak dat u weinig kosten maakt en een klein ondernemersrisico loopt. Het opzetten van een ZZP-onderneming is dan ook relatief eenvoudig.

Deze vorm van ondernemersschap brengt echter ook de nodige risico’s met zich mee.

Laat u hier goed over informeren, zodat u, ook als ZZP-er, gebruik kunt maken van de fiscale voordelen van het ondernemerschap.

Overige branches

De MKB-sector is een veel omvattende sector. Als kantoor hebben wij een ruime klantenkring in deze sector, waardoor wij ervaring hebben met bedrijven in de autobranche, de bouwsector, bakkerijen, maneges, rijscholen, hoveniers, transport- en schoonmaakbedrijven, etc. Hierdoor kunnen wij snel anticiperen op ontwikkelingen in uw bedrijf.

Voor een meer uitgebreid prijsoverzicht, bekijkt u onze tarieven. Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Nodig ons uit voor een gesprek